Bromfiets-praktijkexamen


Een rijschool kan via het CBR een examen voor je aanvragen bij een van de CBR examenlocaties. De kosten voor het praktijk examen zijn 101,00 euro. Het kan zijn dat je rijschool hier nog kosten bovenop rekent (bijvoorbeeld de uren van de rijschool houder). Als je niet begrijpt waar extra kosten vandaan komen kun je dat je rijschool altijd vragen.


Het praktijkexamen duurt 45 minuten. In deze tijd moet je de examinator laten zien dat je veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Het is examen is altijd op een bromfiets, dus ook als je van plan bent straks met een snorfiets te gaan rijden. De examinator rijdt achter je aan op een bromfiets. Ook je instructeur mag mee rijden op een eigen bromfiets.


Als je het examen haalt kun je het rijbewijs aanvragen. Je mag dus niet direct zelf op de scooter stappen, maar je moet wacht tot je het daadwerkelijke rijbewijs binnen hebt. Lees het artikel 'rijbewijs aanvragen' om te lezen hoe dit in zijn werk gaat.


Er is overigens een apart examen voor mensen die alleen met een brommobiel willen rijden.


Om je voor te bereiden op het praktijkexamen kun je hier lezen wat je allemaal van tevoren al kunt regelen.
Zoek, vergelijk en vindt jouw bromfietsrijschool in:


Zoek en vergelijk meer dan 7000 rijscholen in heel Nederland. Wij vergelijken automatisch de meest geschikte bromfietsrijscholen bij jou in de buurt.