Rijschool organisaties


Een aantal belangrijke organisaties waar je misschien mee te maken gaat krijgen om je rijbewijs te behalen zijn:


CBR

Het, Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, of kort CBR, is een overheidsinstantie die gaat over de rijbewijzen. Het is dan ook zo dat de examens die afgelegd dienen te worden, afgelegd worden bij het CBR.
BOVAG


BOVAG

De BOVAG is een branchevereniging voor rijschoolhouders.
BOVAG


SRB

Stichting Rijschool Belang is de Nederlandse inkoop organisatie voor rijscholen. Rijscholen aangesloten bij het SRB zijn over het algemeen van betere kwaliteit omdat er verschillende kwaliteitsafspraken gelden. Kan mogen rijlessen bijvoorbeeld alleen gegeven worden door rijinstructeurs die in het bezit zijn van een wettelijk geldig certificaat.
SRB


VRB

Vereniging Rijschool Belang (VRB) is een branchevereniging met als doel: het behartigen van gemeenschappelijke belangen van zelfstandige rijschoolhouders en rijinstructeurs in Nederland.
Daarnaast is VRB een belangenbehartiger bij conflicten met leerlingen, CBR, IBKI en anderen waarmee de rijschoolhouder beroepshalve geconfronteerd wordt. Deze doelen willen zij bereiken door met voortvarendheid en doorzettingsvermogen voor alle leden aan de slag te gaan te gaan en leveren zij een bijdrage om Nederland verkeersveiliger te maken.
Naast de belangen van de rijscholen, worden ook de belangen van de aspirant bestuurder behartigd.
VRB leden, zijn gemotiveerde rijschoolhouders/instructeurs, die hun beroep serieus nemen en als hoofdtaak hebben hun kandidaten rijvaardig te maken en zo goed mogelijk voorbereid door het examen te loodsen. Na het behalen van je rijbewijs zal de jonge automobilist veilig, vlot en zelfstandig kunnen deelnemen aan het hedendaagse verkeer en uitgroeien tot een ervaren chauffeur.
VRB


FAM verkeersscholen

FAM, oftewel de Federatie Autorijschool Management, is een rijschool vereniging. Deze organiseert lezingen, evenementen, en bijscholing voor rij-instructeurs. Ze richten zich hierbij op het uitwisselen van kennis tussen de aangesloten leden.
VRB


KNMV

KNMV staat voor Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Een apparte tak is het KNMV Rijopleidingen. Rijscholen kunnen bij deze instantie KNMV Gediplomeerd Rijinstructeur worden. Deze gediplomeerde rijscholen krijgen jaarlijkse bijscholing. Op de pagina van de rijschool kun je zien bij welke bracheorganisaties de rijschool is aangesloten.
KNMV


SBV

SBV staat voor Stichting Bevordering Verkeerseducatie en is een organisatie die zich inzet voor rijleskwaliteit en verkeersveiligheid in de provincies; Drente, Friesland, en Groningen. Ook geeft de SBV viermaal per jaar een vakblad uit onder de naam "De Schakel".
SBV

Zoek, vergelijk en vindt jouw rijschool in:


Zoek en vergelijk meer dan 7000 rijscholen in heel Nederland. Wij vergelijken automatisch de meest geschikte rijscholen bij jou in de buurt.